Vremuri

Când aparatele de fotografiat erau ceva mai scumpe și mai rare, ca să vezi imagini din munți trebuia efectiv să mergi acolo. Dacă nu puteai să mergi, aveai la dispoziție doar o hartă, o descriere lapidară a unui traseu montan și imaginația proprie, înflăcărată uneori.

Era ca și când pentru a asculta o muzică anume ai fi avut la dispoziție doar textul ei muzical, pe care puteai să îl cânți sau… doar să îl citești.

Până către sfârșitul anilor 90 n-am avut niciun aparat foto, dar umblam pe munți. Sunt multe zile de călătorie din care singurele imagini care mi-au rămas sunt în mintea mea. Așa au fost, până de curând, toți călătorii.

(Textul fotografiat mai sus este din ghidul Munților Retezat al lui Nae Popescu, din colecția ”Munții noștri”)

2 Responses to “Vremuri”

  1. Issabela Says:

    Mi-ați adus aminte de primul meu Smena… care a fost prin 1985, cred. A fost o adevărată iubire. Kilometri de Azomures stricate inițial și sentimentul că nu știi niciodată dac-ai nimerit perfect lumina, distanța și încă o chestie, pe care am uitat-o.
    În timp, am aruncat toate rolele vechi – multe dintre ele nefăcute poze niciodată. Erau și munți pe-acolo. Acum regret gestul de a nu le păstra…

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: