Departe de lume

Departe de lume, în ultima casă locuită dintr-un mic cătun ascuns în păduri, și-a dus zilele un bătrân. Vestea morții lui nu a surprins pe nimeni, iar rudele de la oraș au venit, l-au îngropat și au plecat. Prieteni nu avea, deși îl cunoșteau toți oamenii din satul aflat la vreo douăzeci de kilometri mai la vale, pe firul apei. Moștenitorul –nici el rudă prea apropiată- se afla pe alt continent și nu s-a sinchisit nici de înmormântare, nici de moștenire.

La vreo câțiva ani de la moartea bătrânului, au început zvonuri că acesta își bântuia încă împrejmuirea și cătunul părăsit, în chip de stafie. Zvonurile erau adevărate, însă doar în parte. Sufletul bătrânului părăsise lumea noastră încă de la ultima suflare. Arătarea de ceață care se vedea uneori printre copacii mari crescuți între casele mărunte și ruinate era născută din mințile celor vii, care uitaseră de tot că bătrânul murise și, în sinea lor adâncă, îl vedeau ducându-și mai departe zilele în micul cătun ascuns în păduri.

4 Responses to “Departe de lume”

  1. Mihai Says:

    Ce crunt. Să fii uitat cât ești viu nu e onorabil, dar omenesc, pe undeva, dar să fii uitat de mort, asta e ceva ionescian. Și totuși de un umor negru de a cărui savoare mă bucur prelung.

    Liked by 1 person

  2. Adriana Says:

    Mustrarea conștiinței. L-am ignorat cand era viu il vad dupa ce a murit inseamna ca pe undeva am gresit sa ma apuce vedeniile o parere de rau ceva ce puteam sa fac si nu am facut la timp nu imi da pace. Da de gandit, e ceva in neregula cu tine insuti.

    Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: