Buruienile

Poate că primii extratereștri care vor invada Pământul vor fi un soi de plante, hrănindu-se din lumină, apă și minerale din sol. Poate că vor folosi lumina Soarelui în alt fel decât plantele de pe Pământ.
Vor fi plante inteligente, care au câștigat pe planeta lor bătălia cu animalele ierbivore. De obicei, o plantă se apără devenind otrăvitoare; animalele nu o mai mănâncă, cel puțin o vreme. Dar și așa unele animale se vor adapta să reziste otrăvurilor, iar planta va trebui să inventeze mereu toxine noi.
Poate că aceste plante străine vor otrăvi pământul, făcându-l de nelocuit pentru noi. Sau poate că vor fi pașnice, așa cum sunt de obicei plantele; însă oamenii vor încerca probabil să le distrugă, ca pe orice buruiană -cu ajutorul roboților de data aceasta- iar ele se vor apăra. Ne va rămâne să sperăm că inteligența mașinilor noastre o va învinge pe cea a plantelor extraterestre, înainte ca pacea cu buruienile să ne impună distrugerea tuturor calculatoarelor.

2 Responses to “Buruienile”

 1. Zina Says:

  Să nu ne facem probleme, nu mai apucăm noi asta. Vom fi vaccinați…

  Liked by 1 person

  • Nautilus Says:

   E posibil ca, pe fondul pandemiei, autorul să-și fi reactivat niște frici din copilărie, din trecutul său agrar, din vacanțele de la țară când grădina și lanul de porumb se aflau sub atacul perpetuu al buruienilor. Roboții și inteligența artificială se luptă cu inteligența vegetală a buruienilor extraterestre după cum mașinile agricole se luptă cu buruienile terestre care invadează câmpul agricol.

   Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: