Cucuiul

Acum câțiva ani am reușit să-mi fac ultimul cucui de care îmi aduc aminte, probabil și din cauza împrejurării neverosimile în care l-am dobândit.

Într-o marți, zi călduroasă de septembrie, la 5 după-amiaza, mi-am făcut drum în celălalt capăt al orașului, la domiciliul unor cunoscuți -familia P.- după un dosar cu niște acte. Mi-au răspuns la interfon, însă nu și la ușa apartamentului. Soneria nu le funcționa. Am bătut la ușă o vreme, iar în cele din urmă am îndrăznit să intru. Vorbisem, totuși, la interfon și presupuneam că mă așteaptă.
Ei, bine, nu mă așteptau. Dansau.

În ”living” toată familia se bâțâia în ritmuri din anii 80, eurodisco sau așa ceva. Tatăl în costum cu cravată, chel și transpirat, proaspăt venit de la serviciu, soția și fiica adolescentă în haine de sport, juniorul făcând salturi pe canapea.
-Te rog să ne scuzi, Adriane! zise P., la finalul melodiei. Acesta este -cum să mă exprim?- momentul nostru de comuniune. Nu puteam să îl ratez. În fiecare zi când mă întorc de la servici dansăm așa. După mulți ani am tras concluzia că noi nu mai prea vorbim, așa că mai bine dansăm.
-Super, am îngăimat eu.
-Așa-i? Hai și tu cu noi!
-Păi… eu nu prea dansez.
-No lasă! Două minute, acolo, că nu-ți pică c*** !

Și am dansat. Din păcate, în unele zile de marți există într-adevăr trei ceasuri rele, iar unul s-a întâmplat să fie atunci. Tot săltând prin cameră, m-am lovit cu capul în colțul unui raft suspendat.

Aceasta ar fi povestea adevărată a unui cucui memorabil, care a rezistat vânăt mai bine de o săptămână pe fruntea mea. Până acum am spus-o doar câtorva persoane și m-a crezut doar nevasta. Sper.

 

 

7 Responses to “Cucuiul”

 1. Crisa Says:

  Fain cucui 🙂

  Liked by 1 person

 2. -X- Says:

  Intamplari cu final neprevazut/neasteptat. Asa se chema parca un serial britanic axat pe niste povestiri haioase, mare parte din ele adevarate.

  Citind povestirea imi inchipuiam personajele creionate in acel stil britanic al serialului mai sus amintit 🙂

  Liked by 1 person

  • Nautilus Says:

   L-am urmărit și eu demult. Țin minte un episod cu un criminal periculos evadat din închisoare. Și unul cu o scriitoare care are un mare succes cu prima ei carte, în care descrie un iubit misterios; soțul indiferent și apoi în culmea geloziei află în final că iubitul era chiar el în tinerețe. 🙂

   Like

 3. Zina Says:

  Noroc că a fost mai demult… Acum ți s-ar fi spus că ai cucui de la covid!

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: