Undrea

Eram aproape singuri în parc, eu și Bujorel, într-un sfârșit de Noiembrie. Vremea fusese destul caldă în timpul zilei; acum, în după-amiaza scurtă, începea să se răcească. În parcul pustiu nu mai ciripea nicio pasăre, nu mai cădea nicio frunză. Părea că se va întâmpla ceva; și s-a întâmplat.

Pe poarta mică a parcului a intrat agale o bătrânică. Era îmbrăcată gros, scundă și adusă de spate. S-a așezat cu greu pe o bancă și a stat nemișcată câteva minute; apoi și-a scos din plasa de pânză un ghem de lână, două andrele și s-a apucat de împletit.
Din cerul tulbure au început să cadă, rătăciți, fulgi rari. A început să bată și vântul, jucăuș de n-ar fi fost atât de rece. L-am privit pe Bujorel, care era mult mai mic decât acum, un pumn de om, o fețișoară mică și întrebătoare ieșind la lumină dintr-un fular și o căciulă cât toate zilele. Parcă și privirea lui se întristase puțin, a nostalgie temeinică. Era vremea să mergem acasă. Tot ceea ce se simțea în jur era parcă prea tainic, prea grav.

A rămas în parc, din ce în ce mai pierdută în cețuri și fulgi, bătrâna lună a lui Undrea, împletind din undrele hainele pământului.

Advertisements

5 Responses to “Undrea”

 1. munteanioan Says:

  A republicat asta pe Cronopedia.

  Like

 2. victoriaetveritas Says:

  Bătrâna lună a lui Undrea, abia sosită din văzduh, pentru 1Decembrie, a împletit cea mai frumoasă haină din fire de senin îmbinate cu soare, prospețime, dragoste, bucurie și calm, parcă a le face pe plac românilor, de marea lor sărbătoare națională!

  Liked by 1 person

 3. racoltapetru6 Says:

  La mulți ani, române cu gânduri bune!

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: