Școala dinozaurilor

Domnul Triceratops avea trei coarne pe care le purta cu multă demnitate și o oarecare emfază, ca pe o pălărie tricorn. Era un profesor cu experiență, ierbivor, dar țepos și hârșit în conflicte de tot soiul. Foarte căpos și cu pielea groasă, pe alocuri nici nu mai simțea mușcăturile.
Elevii domnului Triceratops erau în general dinozauri theropozi, carnivori. Majoritatea lor regretau că nu l-au prins pe d-l Triceratops în tinerețe, când era mai fraged.

Pe la mijlocul lunii septembrie începea școala dinozaurilor. Spre deosebire de elevii săi, d-l Triceratops lua acest eveniment în serios. S-a prezentat la prima oră a dimineții cu pielea și coarnele frumos lustruite și date cu cremă specială. După ceremonia de deschidere, la care a asistat cuminte, cu gândul la fastul evenimentelor de altădată, s-a dus să-și ia în primire clasa.
D-l Triceratops stătea de obicei cu privirea în jos și capul în pământ, ca un patruped modest ce era; dar cu ocazia asta s-a îndreptat de spate și s-a urcat cu picioarele din față pe catedră, dominând vizual sala. N-avea catalogul, încă nu era scris. Hm. Doar șase elevi prezenți: Alosaurus, Cryolophosaurus, Becklespinax, Eustreptospondylus, Dilophosaurus și un elev nou, Sarcosuchus, din minoritatea crocodiliană (după rânjet, părea că s-a integrat deja bine în clasă). Tyrannosaurus rex, derbedeul clasei, e probabil cu gașca în vreun bar; ei, doar n-o să-i aducă poliția la școală chiar din prima zi.
Așa că d-l Triceratops, zâmbind unei amintiri din vremuri mai bune, își drese glasul, plescăi din cioc și rosti cu vocea-i fermă și gravă:

-Bună dimineața, băieți! Cum v-ați petrecut vacanța?

 

prima zi de scoala

(Imaginea, realizată neprofesionist, surprinde aspecte din timpul orei. Becklespinax povestește d-lui diriginte ce-a mai făcut prin vacanță. Toți elevii -chiar și profesorul- sunt veniți cu ”Gazeta sporturilor”, în zile de marți.)

Advertisements

6 Responses to “Școala dinozaurilor”

 1. munteanioan Says:

  Reblogged this on Cronopedia.

  Like

 2. Școala dinozaurilor — Al Phagora – Literele sufletului meu Says:

  […] via Școala dinozaurilor — Al Phagora […]

  Like

 3. flo76 Says:

  Reblogged this on Literele sufletului meu.

  Like

 4. lucillette Says:

  Veselie mare în sala de curs, mai ales a elevului cel nou Sarcosuchus (din minoritatea crocodiliană), semn că domn profesor nu-i doar cu 3 coarne, ci are şi simţul umorului. Deh, şcoală de băieţi…

  Liked by 1 person

 5. Nautilus Says:

  Pentru cei care m-au / s-au întrebat: NU e un ”advertorial”.
  Oameni buni, m-ați dezamăgit.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: