Presimțire de toamnă

Se-ngălbenește hârtia
pe care încă n-am scris nimic.

Advertisements

21 Responses to “Presimțire de toamnă”

 1. anaviz33 Says:

  Pe ,,hartia” asta noi nu scriem… e deja scrisa de Dumnezeu, noi doar citim… :)))

  Liked by 1 person

 2. Nautilus Says:

  P.S. Chiar o să o șterg.

  Like

 3. Ivy Says:

  In toamna o vom colora cu picuri de ploaie, vantul ii va imprastia pe hartia ingalbenita de soare si fiecare vom citi printre randuri povesti.

  Liked by 1 person

 4. Mari Says:

  🙂

  Like

 5. Nautilus Says:

  Toamna e o boală de care nu scapi. Toate comentariile dvs. arată că vă trăiți încă vara. Ceea ce este bine.

  Like

 6. Oana Says:

  Scurt si cuprinzator. Mi-a tresarit sufletul citindu-va…

  Like

  • Nautilus Says:

   Când vrei să scrii pentru tine, scrii pentru ceilalți. Când vrei să scrii pentru altcineva, cel mai potrivit destinatar al scrisorii ești de fapt tu. Aici am vrut să scriu ceva mai mult pentru mine.

   Liked by 2 people

 7. Poteci de dor Says:

  Şi încă nici nu s-a instalat comod. Şi totuşi… se face simţită.

  Liked by 1 person

 8. munteanioan Says:

  Reblogged this on Cronopedia.

  Like

 9. nick2255 Says:

  Nu biata hârtie e de vină… Sunt convins că te-ai întâlnit cu câteva frunze ofilite pe aleea din parc… De aici, probabil, a năvălit peste tine iritarea ploilor, jachetelor și umbrelelor care ne încruntă mai mult decât am merita.
  Da, toamna este o boală. Dar numai a sufletului… Deși sincer să fiu, nu prea știu exact ce este sufletul și pe unde șade el…

  Liked by 1 person

  • Nautilus Says:

   Nu e nevoie de frunze ofilite ca să presimți toamna. Râul timpului curge altfel, tot ce e în jurul tău și în tine e altfel.

   Din cele mai vechi timpuri oamenii au încercat să afle locul sufletului, uitând uneori că locul, ”unde”-le, este definit doar pentru obiectele materiale.
   Dincolo de definițiile corecte intrăm în metafore; dacă știe cineva unde este sufletul, probabil că a și pipăit forma unui sentiment, a simțit gustul unei formule matematice și altele asemenea.

   Liked by 1 person

 10. nick2255 Says:

  Conștiința nu este nici pe departe un obiect palpalbil și pot să spun că știu exact unde se găsește! Toată lumea vorbește despre suflet, metaforic ori altfel, dar nimeni nu spune concret ce este… și nici unde se află din punct de vedere morfo-funcțional.

  Like

  • Nautilus Says:

   Dacă privești conștiința ca pe un proces fizic, material, o să-i găsești și locul în spațiu (=locul în care se află entitățile materiale care participă la proces).

   Like

   • nick2255 Says:

    „CONȘTIÍNȚĂ s. f. – forma cea mai evoluată, proprie omului, de reflectare psihică a realității obiective prin intermediul senzațiilor, percepțiilor și gândirii, sub formă de reprezentări, noțiuni, judecăți, raționamente, inclusiv procese afective și voliționale.” (DEX)
    Nu cred că se spune ceva aici de un proces material… Cred că te-ai abătut de la galbenul toamnei pe un teren care aparține unei alte postări, cu explicații medicale elaborate și eu, sincer, nu am nici motive și nici căderea să le fac acum…
    Eu am întrebat ceva simplu despre suflet, fiindcă d.p.d.v. medical nu am ajuns să învăț de la niciun dascăl, ce se ascunde în spatele acestui termen. Restul afirmațiilor despre suflet sunt vorbe de dragul vorbelor.

    Like

  • Nautilus Says:

   Acum dumneata ai afirmat că poți să spui că știi exact unde se găsește conștiința, nu cei de la DEX.

   Dpdv ”medical”, conștiința e un proces material, asta dacă întrebi un medic, nu un vraci mistic. Nu cred că medicina contemporană (și nici măcar psihologia de azi) se situează cumva în afara materialismului științific.

   Like

   • nick2255 Says:

    Domnul meu,
    Termenul latin „con scientia” înseamnă „cunoaștere”. Procesul de cunoaștere nu a fost, nu este și nici nu va fi vreodată material. Ai conștiință când ai sentimentul că îți înțelegi existența și integrarea ca persoană în mediu și societate. Putem vorbi 3 zile dacă vrei despre subiect, fiindcă eu sunt medic (din nefreicire pentru tine) și nu mai susține o greșeală, fiindcă neurofiziologia, psihiatria și psihologia te contrazic. Aici dialogul se incheie, fiindcă ți-am explicat faptul că mai sunt și altele de făcut, nu doar blogul…

    Like

   • Nautilus Says:

    Domnule Nick, precum multor medici îți lipsește uneori logica, dar tupeul nu. Te rog să nu mă mai vizitezi.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: