Străzi lucrătoare

De când cu minivacanțele de weekend, din multe străzi dispare încet duhul Duminicilor și zilelor libere. Străzi ale zilelor lucrătoare; când te plimbi pe ele la sfârșit de săptămână, ai uneori o senzație stranie, de birou pustiu. Simți că le lipsește ceva; simți că au doar apăsarea muncii.

Poate că peste vreo sută de ani urșii vor fi liberi să se plimbe în weekend pe străzile golite de oameni, să își ia o bere la dozator și o pungă de chipsuri.

*

”Și tot vara, potrivindu-se obșteștei dobitocii bucureștene de a se lipsi fiecare de rostul și binele de acasă pentru a merge să se strâmtoreze, să mucegăiască ori să degere pe scump la vreo sălbăticie de munte sau de băi, Gogu Nicolau mergea să-și petreacă luna de odihnă la Bușteni.” (Mateiu Caragiale, ”Sub pecetea tainei”)

Au fost vremuri când unora li se părea firesc și frumos să-și petreacă luna de odihnă acasă.

Advertisements

2 Responses to “Străzi lucrătoare”

 1. anna c. ronescu Says:

  Genială ideea cu urșii!
  Dar de ce urși, sunt cam puțini și au arealul restrâns. Cum ar fi ca, în weekend, orașul să aparțină câinilor? Ferindu-te de hingherii de oameni, să te strecori la birou și să vezi cum i-ar sta unei potăi pe scaunul directorial al șefului? Altfel ai începe săptămâna de lucru! (În caz că sunteți șef rămâne varianta cu urșii!) 🙂

  Liked by 1 person

  • Nautilus Says:

   Câinii și așa își fac veacul pe străzi și nu pleacă de acolo, deși nu-i obligă nimeni să stea. Pentru urși ar fi un fel de vilegiatură. Unde mai pui că ursul poate să stea în poziție bipedă, cu fundul pe fotoliu etc.

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: