Ploaie de vară

Lucrurile care contează cu adevărat pentru tine îți vor fi vândute foarte scump. Nu te poți preface că nu-ți pasă, cineva va vedea prețul enorm pe care îl pui pe ele. Firește, nu despre bani e vorba aici; le plătești cu sufletul.

În disperare de cauză, începi să cauți ceea ce-ți dorești pe la taraba unor entități care nu pot să aibă la ele așa ceva și care -în modul cel mai logic posibil- nu pot decât să-ți vândă falsuri ceva mai ieftine; pe măsura dezamăgirilor mai mici. Asta în loc să stai cuminte în ploaia de vară, așteptându-l pe Moș Crăciun.

Advertisements

7 Responses to “Ploaie de vară”

 1. anna c. ronescu Says:

  Câteodată, o năframă de borangic sau un clop autentic luate de la tarabă, valorează mai decât un Picasso fals, din firma neonată de alături. Zic și eu, nu dau cu parul! : )

  Like

  • Nautilus Says:

   Poate valorează cu adevărat mai decât un Picasso autentic, cine știe?

   Să zicem însă că Picasso este ceea ce contează pentru mine în viață. Spuneți să mă mai uit și după altceva și să îl apreciez; aveți mare dreptate, poate clipele de răgaz ale vieții pentru asta sunt făcute. Însă dacă înlocuiesc cu asta căutarea/așteptarea lui Picasso, nu se cheamă că mi-am ratat singur existența, m-am automutilat sau așa ceva?

   Neonatalogia 🙂 este un domeniu fascinant, am un mare respect pentru oamenii care profesează această chestie.

   Like

 2. anna c. ronescu Says:

  ”mai decât” e licență poetică, cred. Deci…. mai bine la firma cu neon! :)))

  Like

 3. anna c. ronescu Says:

  Știu că întrebările sau afirmațiile meditativ-poetice nu așteaptă răspuns. Pentru că el (răspunsul) este inclus în acestea. Dar, câteodată, ai impresia că (ha, ha! Ia uite și la ăsta!)) știi tu mai bine și te trezești vorbind sau scriind. De exemplu, dacă cineva consideră că a găsit o poiană cu iarba crescută cu rădăcina-n sus,se vor găsi o mie de deștepțI care să-i spună că e o prostie, științific n-are cum, să nu mai vorbim de faptul că oile ar trebui să devină cârtițe pentru a se hrăni. E un risc să expunem gânduri, dar e și hazliu, nu?
  Nu știam ce-I aia neonatologie, am citit în dex șI nu m-am dumirit. E și ea o iarbă crescută cu …-n sus? : )

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: