Racul

Au trecut zeci de ani și am rămas copil.
N-am reușit să devin un om ca oamenii; am încercat uneori. Nu e vorba de conformism sau nonconformism aici. Poți să fii nonconformist și fără să rămâi copil; ba chiar e mai indicat, pentru că de obicei copiii se supun.

Au trecut zeci de ani și n-am înțeles nimic din lumea oamenilor, acest monstru cu pretenții tutelare, funcționând după reguli obscure. N-am reușit nici să-i înțeleg pe adulții luați separat, ca individ. Câteodată comportamentul lor este predictibil, pot să zic cu destulă precizie ce vor face într-o situație sau alta; dar, cu toate astea, n-am înțeles nimic din el. Nu știu de ce oamenii se poartă așa, care sunt forțele care le guvernează lumea. Sunt în continuare un copil; cuminte, obraznic, ascultător, rebel, timid, curajos, dar copil. Cel mai banal membru al societății umane mi se pare peste măsură de bizar.

Am mai întâlnit, firește, oameni ca mine. Copiii și câinii se recunosc între ei. Dar se pare că noi suntem destul de solitari.

9 Responses to “Racul”

 1. Mélanie Says:

  esti cumva “rac” ca zodie?… pen’ca barbatii “raci” îsi pastreaza sufletu’ de copil toata viata – e (de) bine… 🙂

  Like

  • Nautilus Says:

   Da, sunt un ”rac” cu unele apucături specifice. Cele de mai sus le puteți lua fie ca realitate, fie ca ficțiune; alegerea vă aparține și probabil că oricare variantă e la fel de bună.

   E bine să ai suflet de copil, dar poate că numai sufletul. În rest apare un anume handicap în raport cu firul vieții. Se mai spune că e o zodie ceva mai ”comodă” pentru femei; nu știu ce să zic. ”La tăț’ ni-i greu” 🙂

   Liked by 1 person

   • Mélanie Says:

    ador crustaceele… în farfurie! 🙂 aha, deci am intuit la fix despre raci-crab sau vice-versa… 😉 cunosc bine zodia, caci e cea complementara capricornilor de-ambele sexe… 🙂 ti-as putea vorbi despre “crustacee” – în general si-n special, da’ mi-ar lua timp, nu gluma… “comod”?!… dunno! 🙂 sensibil, romantic, melancolic, lunatic, secretos – misterios, posesiv, mamos(sic!), imaginatie bogata, viata interioara intensa, rezervat(nu timid!), angoasat-anxios(far’ s-arate!)… iubeste apa, evident! 🙂

    Like

   • Nautilus Says:

    Se pare că aveți o istorie mai lungă cu acest semn zodiacal; să nu uitați însă ceva esențial. Așa amărât sensibil cum pare, racul e un animal de pradă; iar capricornul serios, ascet și dur e un biet ierbivor.

    Liked by 1 person

 2. Mélanie Says:

  @”Așa amărât sensibil cum pare…” – n-am afirmat ca-i “amarât”, dar stiu ca-i (si) un predator…
  * * *
  sanatate si numa’ bine, Nautilus… Mélanie – “o biata ierbivora”, ascendent(personalitate) “leoiaca”…

  Like

 3. qwykx Says:

  dar de leu cu asc. in rac ce ziceti?

  Like

 4. qwykx Says:

  de-aia va iubesc eu pe amandoi :-)))

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: