Domnul Ionescu și moartea

Domnului Ionescu nu-i ajungeau banii pentru medicamente, așa încât nu și le cumpăra pe toate. În ziua aceea trecuse totuși pe la farmacie și apoi pe la direcția de asistență socială a primăriei; n-a rezolvat mare lucru.
Era iarnă și ploua; pe trotuar, din loc în loc, bălteau ape și noroi. Domnul Ionescu, îmbrăcat în pardesiul lui vechi, mormăia ceva -nu de bine- la adresa guvernului și președintelui.
Înainte de a ajunge pe strada unde locuia de mai bine de patruzeci de ani, își aduse aminte că ar mai putea trece pe la un ghișeu. Nu era nicio grabă, putea să meargă și în ziua următoare. ”Hai să mă duc acum, dacă tot am ieșit”, își spuse domnul Ionescu.
La ghișeu nu mai aștepta nimeni; cu toate acestea, nimeni dinăuntru nu se grăbea să-l asculte. Prin deschizătura tăiată în sticlă, domnul Ionescu putu să vadă o funcționară tânără, șleampătă și machiată strident; citea dintr-o revistă lucioasă rubrica despre sănătate și sex, în timp ce își dădea unghiile cu ojă roșie. În clipa în care funcționara i-a aruncat obișnuita privire plictisită, domnul Ionescu și-a dat seama că stă față în față cu moartea însăși.
Acea clipă cumplită i s-a părut oarecum dezamăgitoare. Putea totuși să aibă mai mult stil, măcar cât femeile din vremea tinereții lui. ”Ei, fiecare are moartea pe care o merită”, se resemnă domnul Ionescu, înainte de a cădea secerat.
Moartea a sunat imediat la 112, anunțând întâmplarea cu o voce spartă și afectată, ca o prezentatoare de știri tv.

Advertisements

4 Responses to “Domnul Ionescu și moartea”

 1. Bursucel Says:

  Să sperăm că măcar liniștea și-a găsit-o domnul Ionescu. Și mulțumirea că nu mai trebuie să bată nici drumurile în van, nici mărunțel din buze… 😉

  Like

 2. Nautilus Says:

  Să sperăm. Am impresia că încep să-i calc pe urme.

  Like

 3. Mugur Says:

  Și totuși a avut o moarte cu stil! Câți dintre noi își vor putea permite să moară secerați așteptând în fața unui ghișeu? Și unde mai pui, tocmai moartea să sune la 112!

  Like

 4. Nautilus Says:

  Se pare că dl Ionescu își dorea ceva mai mult de la moarte. Poate -mai știi?- o confunda cu viața.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: