Oameni care urmează

De ce urmează oamenii -mai mult sau mai puțin conștient- comenzi? Orice comandă prezintă ceva, un fapt dorit, ca și când ar fi necesar.

Dar, dacă ar fi cu adevărat necesar existenței, ar trebui să fie deja; n-ar mai trebui să-l înfăptuiască nimeni. Nimic nu există fără condițiile lui necesare. Și, atunci, de ce oamenii iau ca necesar ceea ce nu este necesar? Pentru că vor să distrugă.

Vor să nu înțeleagă lumea și de aceea îi anihilează, îi neagă rostirile. Rămâne un vid pe care îl umplu comenzile și directivele venite nu contează de unde; contează doar că țin locul realității. Urmează un lider care are în el disperarea de a se opune existenței, de a pune propriile condiții, zeii cărora li se supune.

Oamenii care urmează și ascultă vor o distrugere durabilă, căreia aproape că i s-ar putea spune temeinică; ca imperiul roman.

Supunerea este, asemenea efortului lui Sisif, inepuizabilă. Conducătorii reali mor întotdeauna înaintea supușilor, pentru că plătesc falsul și absurdul cu însăși ființa lor. Supușii nu trăiesc absurdul; ei doar îl urmează câtă vreme ține locul adevărului.

Advertisements

2 Responses to “Oameni care urmează”

  1. Bursucel Says:

    Spui tu bine că supunerea este inepuizabilă – oamenii au predispoziția de a fi obedienți, fapt exploatat de persoane pregătite să conducă și care vor avea mereu la îndemână pârgiile necesare controlului minții.

    Like

  2. S(-)ofist(r)icat… | Bursucel's Blog Says:

    […] recunosc, întâi m-am cam prăpădit de râs privindu-i. Și dacă nu făceam escală într-o altă curte virtuală  înainte de a mă apuca de scris, probabil n-aș fi pomenit nimic despre obediență. Aș fi […]

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: