Intr-o primavara nici prea devreme, nici prea tarzie, cand oboseala zilei se risipea ca o alcatuire fara rost a aparentei, priveam campia Banatului spre miazazi si apus, o revarsare verde-albastra ce-si avea linistitorul izvor pretutindeni.

O mare ascunsa iesise de sub uscatul timpului si isi misca valurile in lumina dupa-amiezii, spre inserare; apele nevazute ale vesniciei izvorau prin mii si mii de plante, plutind pe deasupra varfurilor verzi, lasand pamantului o amintire nicicand uitata.

…Si-am mers mai departe, in drumul meu si al altora. Iar marea nu mi s-a mai aratat acolo. In fiece loc al pamantului, ea apare in ochii muritorilor o singura data.

2 Responses to “”

 1. cristia Says:

  „…apele nevazute ale vesniciei izvorau prin mii si mii de plante”
  Nu a fost lucru studiat si nici asimilat ca altele in trepte si etape, ci pur si simplu mi-a fost dat. Dar nu doar o singura data. Cand prin deschiderea completa a fiintei imi cercetez camarile interioare ca niste prelungiri ale spatiilor ce respira exteriorul, atunci o vad. Este o unduire masiva a tot si toate, iar eu prin ea ma simt rostogolitoare, sferica…Ma abandonez extazului de a ma descoperi continua prin spatii si cei dragi. E mult de spus aici… Trairea nu se poate imbraca in saracele cuvinte, dar e coplesitoare in frumusetea ei. Indraznesc sa iti spun ca vei mai vedea acea mare. Poate ca nu in acelasi loc, poate ca nu sub aceeasi forma, dar in mod sigur vei mai avea parte de ea.

  Like

 2. Nautilus Says:

  Cuvantul misca valurile marii.
  Stiu ca nu pot vorbi in aceeasi clipa cu cineva care sa ma asculte.

  E dat paradoxul de a descoperi ca nu ai vorbit acum, ci candva in viitor ori candva in trecut, acolo unde iti gasesti bunul ascultator/cetitoriu 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: