N-ar trebui sa punem in lucruri mai multa ordine decat au deja. Ordonarea lumii neaga faptul ca e deja ordonata; neaga caracterul de ordine al Ordinii Divine; deci neaga Ordinea Divina.

Am vrea ca lumea sa-i fie supusa unui idol; in realitate, nimic nu-i este supus, nici macar noi insine. “Ordinea” pe care o punem in lume este iluzoria incercare de a-i supune lumea; iar sentimentul ordinii e dat de fapt de distrugerea ordinii noastre interioare pana la nivelul indestructibil, de care ne lovim si repetam zadarnic incercarea de a-l prinde si anihila.

One Response to “”

  1. cristia Says:

    🙂 Perfect de acord. Ordinea divina nu poate fi contestata. Este. Si cu asta, basta! Orbii pentru lumea asta reusesc sa o intuiasca prin terminatiile “nervoase” ale sufletului. Orbii pentru lumea aceea, incearca de zor sa o creeze aici, fiindca nu sesizeaza nici macar pe varfuri de amprente continuitatea si imbinarea armonioasa dintre nefiinta si fiinta. Anarhistii care isi incalzesc culcusul de noapte pretinzand ca vesnicia ar putea izbucni de prin partile lor…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: